Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Claudia Schiffer

Claudia Schiffer

 

A kezdetek:

1970. augusztus 25-én született Rheinbergben, Németországban. Szülei Gudrun és Heinz Schiffer, édesapja ügyvéd. Két fiútestvére - Stefan és Andreas - és egy húga - Ann Carolin - van.

Ügyvéd szeretett volna lenni, és apja cégénél dolgozni, egészen addig, amíg 1987. októberében 17 évesen fel nem fedezték Düsseldorf egy éjszakai szórakozóhelyén. Michel Levaton azonnal szerződést ajánlott neki a Metropolitan Model Agency-nél.

Karrier:

Tanulmányai befejezése után elkezdett modellként dolgozni; Párizsba repült egy fotózásra, majd nem sokkal később a francia Elle címlapján jelent meg. Jó pár magazin fotósorozata után megkapta szupermodell státuszát, mikor Karl Lagerfeld felkérte, hogy legyen a Chanel új modellje. Világhírűvé vált szőke hajával, kék szemével és nyúlánk alakjával.

1990-es évek elején a Guess? reklámkampányában szerepelt, majd a Revlon arca lett. Nemcsak világhírű magazinok - Elle, Vogue, Cosmopolitan, Harper's Bazaar - címlapján szerepelt, hanem első modellként jelenhetett meg a New York Times, a Rolling Stone, a Vanity Fair és a People címoldalán. Közben a kifutók kedvelt sztárjává is vált; Versace, Jil Sander, Valentino, Dolce&Gabbana, Ralph Lauren ruháit viselte.

Szerződést írt alá a Mangoval, a L'oreallal, a Pepsivel, az Ebel watchessal, a Kenarral. 1990-től kezdve minden évben kiadta saját fürdőruha naptárját, amit ő is tervezett meg.

Színészként a Richie Rich című mozifilmben debütált, majd Dennis Hopperral készítette el a Blackout-ot. Szerepelt a Friends & Lovers, majd a Black & White címűekben 1999-ben, majd az In Pursuit-ban, a Desperate but not Serious-ban és a Life Without Dick-ben. A Love Actually-ban önmagát alakította egy kis szerep erejéig, csakúgy, mint például a Zoolanderben.

Televíziós szereplései között volt a Larry King Live, a The Late Show David Letterman-nal, a Late Night Conan O'Brian-nel, Dharma & Greg, és Arrested Development.

Két videoklipben, a Westlife Uptown Girl és Bon Jovi Thank You for Loving Me címűjében szerepelt.

Kiadta saját fitness kazettáját, Claudia Schiffer's Perfectly Fit címmel, és háziasszonykodott díjátadókon, mint például a French Fashion Awards és a World Music Awards.

1995-ben a Fashion Cafe résztulajdonosa lett Christy Turlington, Naomi Campbell és Elle MacPherson mellett.

Három nyelven folyékonyan: franciául, németül, angolul.

Magánélet:

David Copperfield jegyese volt 1999-ig. Egy előadás közben ismerkedtek meg, mikor az illúzionista felhívta őt, hogy vegyen részt a Repülés mutatványában. Szakításuk után Tim Jefferies-zel kezdett kapcsolatot, majd megállapodott a filmproducer Matthew Vaughn mellett. 2002. május 25-én esküdtek meg Shimpling falujában. Két gyermekükkel - Caspar Matthew és Clementine de Vere Drummond - Londonban élnek.

Két komolyabb zaklatója volt: az olasz Agostino Pomata és a kanadai Louis Brisette. Mindketten suffolki birtoka környékén próbáltak a közelébe férkőzni levelekkel és kiabálással. Pomata kilencszer látogatott el a villához, mert azt gondolta, a pápa utasította, hogy vegye feleségül Schiffert. Nem tudták elítélni rossz elmeállapota miatt.

Jótékonykodás:

Többek között az Egyesült Államok Unicef Nagykövete.

 

Hobbi:

lovaglás, festés, tenisz, síelés

Claudia Schiffer - Gap
 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 21695
30 nap: 1054
24 óra: 32