Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminkek , a sminkelés

A tökéletes smink elkészítése lépésről lépésre...

Az első lépés

Minden smink alapja az arcbőr megtisztításával és hidratálásával kezdődik. A tartós smink elengedhetetlen kelléke egy bőrtípusodnak megfelelő arckrém.
 


Alapozás

Az alapozásnál a lényeg, hogy vékonyan vidd fel a fedőréteget, ha nem szeretnél maszk hatást kelteni. Az alapozás vonala egészen a nyakadig húzódjon, ne érjen véget az állad vonalánál.

Fixálás

Többnyire csak a zsírosbőrűek nyúlnak a porpúderes üveg után, pedig a púder remekül fixálja a felvitt alapozóréteget. Használd alapozás után, illetve akkor is, ha sok csillámot hazsnálsz a szemhéjdon, mert így könnyebb lesz a lepotyogó ki pöttyöket eltüntetni.

Dögös színek

A szilveszteri partismink sokkal vadabb, mint egy hétköznapi make up. A hozzád leginkább illő színeket évszaktípusod alapján tudod választani, de a csillámot ne sajnáld semmiképpen.

Vadmacska szemek

Ha már felvitted egy sminkecset segítségével a szemhéjárnyalókat, húzd ki a szemed tussal. A szép cicás tekintet titka a kézmozdulatban rejlik. Húzd meg a bőröd a halántékodnál és egészen a szempillák tövében, egy lendülettel vezesd végig a tust.

Szempillaspirál

A szép hosszú és dús szempillák csak még jobban kiemelik tündöklő tekinteted. Két három alkalommal, két irányba húzogató mozdulatokkal vezesd végig a spirált a szempilláidon.

Hosszú pillák

A műszempillával nagyon óvatosan kell bánni, így ha magad készíted a sminked, akkor inkább vedd elő a fiók mélyéről a szempillagöndörítőt. Ez legalább olyan hatásos, mintha műtincseket ragasztott volna fel a kozmetikus.
 

Szájkontúr

A szájceruza az egyik legjobb sminkeszköz, annak ellenére, hogy csak kevesen használják. A vékony szájból igazán csókos ajkakat lehet vele készíteni. Húzd végig a szád külső vonalát - ha teltebb ajkakra vágysz, akkor kicsit kijjebb - és meglátod sokkal egyszerűbb lesz a rúzst is felkenni.

A száj színezése

Szájfény vagy rúzs ebben az esetben egyre megy. A már meghúzott kontúron belül fesd ki a szád. A legszebb hatást akkor éred el, ha előtte egy kis ajakbalzsamot is felviszel ajkaidra, majd egy ecset segítségével laza söprögető mozdulatokkal a rúzst is rákened.

Szemöldökigazítás

Az arc meghatározó része a szemöldök, így annak ívét is át kell fésülni, majd rögzíteni egy zselés szemöldökfixálóval.

Ha nem jó a szín

Az alapozónak tökéletesen passzolnia kell a bőrszínhez. Sokan követik el azt a hibát, hogy túl rózsaszínes árnyalatot választanak. Jó, ha azt is figyelembe veszed a vásárlásnál, hogy a nap folyamán sötétedhet a szín, így aztán, ha eleve az arcszínednél sötétebbet választasz, hogy ne tűnj sápadtnak, estére már nagyon elüthet a nyakadtól.

Csík az állvonalon

Az alapozásnál nem szabad, hogy éles vonal képződjön az állnál. Alaposan el kell dolgozni lefelé is a festéket, hogy ne legyen túl éles a kontraszt, ellenkező esetben maszknak fog tűnni az arcfestés.

Túl világos korrektor

Általában világosabb hibajavítót javasolnak az alapozó színénél, de ne ess abba a hibába, hogy a szemed alá túl világos festéket kensz fel, mert így nemhogy nem tünteted el a karikákat, de felhívod rájuk a figyelmet. Arra is ügyelj, hogy ne gyűljön meg a szarkalábakban a korrektor.

Túl erős pirosító

A pirosító akkor jó, ha szinte észrevehetetlen, és éppen hogy egészséges színt kölcsönöz az arcnak. Ha csak kis részre viszed fel, túl sokat, esetleg nem a megfelelő színt, akkor az eredmény nem lesz szép.

Túl erős pirosító

A pirosító akkor jó, ha szinte észrevehetetlen, és éppen hogy egészséges színt kölcsönöz az arcnak. Ha csak kis részre viszed fel, túl sokat, esetleg nem a megfelelő színt, akkor az eredmény nem lesz szép.

Bronzosító

Sajnos a csillámos bronzosítók nem tesznek mindenkinek jó szolgálatot. A terrakotta árnyalatok öregítő hatásúak. Bronzosítót kizárólag barna, napsütötte bőrön szabad alkalmazni, és akkor is csak mértékkel. Helyette válassz inkább frissítő pirosítót.

Összeragadó szempilla

A spirál az egyik legalapvetőbb sminkeszköz, nem is szabad kihagyni a használatát. Mielőtt azonban felvinnéd, keféld át a pillákat, mert a ráhulló szemhéjpúder darabok összecsomósíthatják.

Alsó pillafestés

Ha hajlamos vagy a karikásodásra, akkor inkább ne fesd ki az alsó pillasort, mert a lepergő szempillafesték befeketítheti a szem alját, az erős pillák pedig árnyékot vetnek a szem alatti területre.

Túl erős smink

Mindennek megvan az ideje, az erős szemfestésé pedig nem a nappal. Partiba tökéletes lehet a csillámos, erős szemhéjpúder, de nappali fényben inkább nevetséges.

Öregítő színek

A tompa szürkés színek - kék, szürkészöld, lila - fáradttá teszik a tekintetet, ezért kerülendők. Nem kell egyikről sem lemondanod, csupán élénk, friss árnyalatot válassz.

Lefolyó rúzs

A túl vastag rúzs, illetve szájfény a nap folyamán könnyen elmászhat, arról nem is beszélve, hogy mindenhol nyomot hagy. A felesleget mindig itasd le egy zsebkendővel, így nemcsak szebb, de tartósabb is lesz az eredmény.

Rúzs a fogon

Ha kedveled az erős színű rúzsokat, mindig ügyelj arra, hogy a fogaidra ne ragadjon rá, és azok makulátlanok legyenek. Érdemes időről időre zsebtükörben ellenőrizni, hogy a rúzs csak a szádon van-e.

Eva Green

A hófehér bőrű színésznő szinte mindig az ajkát hangsúlyozza. Cseresznyepiros rúzsa védjegyévé vált. Ha te is a szádat szeretnéd hangsúlyozni, akkor fontos, hogy azt is lealapozd, különben a rúzs nem lesz tartós, és a színe sem lesz szép. Hogy egyenletes legyen, ecsettel vidd fel.

                                                     

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 19150
30 nap: 156
24 óra: 7